Tennis i Lysekil

Här finns kanske Bohusläns finaste tennishall med två banor belagda med Plexipave.
För att boka tennis tider klicka här.

I Lysekil finns också två grusbanor utomhus. Bokning av banorna sker på plats vid banorna i Kyrkvik.

I Fiskebäckskil ligger tre grusbanor i en helt underbar miljö, dessa hittar ni vid Bökevik ca: 300 meter ifrån personfärjan Carl Willhelmsson.

Tennis – klubbar i Lysekil

Lysekils Tennisklubb / LAIK-Tennis
Gullmarens Center Court
Fiskebäckskils TK

Visa Tennis Lysekils på en större karta

Tennis är ursprungligen en engelsk racketsport som spelas på rektangulär bana, från början utomhus och senare även inomhus. De spelande, som skiljs av ett nät, kan vara en mot en (singel) eller två mot två (dubbel), Spelet uppfanns 1873 av den brittiska majoren Walter Clopton Wingfield (1833-1912) med den gamla racketsporten real tennis som förebild. Spelet blev snabbt populärt och fick under 1880-talet stor spridning, främst inom den engelsktalande världen. Redan 1877 spelades det första mästerskapet i Wimbledon. Denna turnering räknas idag som den främsta av de fyra årliga så kallade Grand Slam-turneringarna, som utöver Wimbledon omfattar Australiska öppna, Franska öppna och US Open.

Tennisspelets popularitet höll i sig och det utövas idag av miljontals spelare världen över. Intresset har förstärkts av att spelet på ett utmärkt sätt kan följas i regelbundna TV-sändningar. Även som handikappidrott har tennis blivit en framgång och spelas bland annat av rullstolsburna. Spelets regler, som fick sin form redan på 1870-talet, befästes 1924 och har sedan dess ändrats endast i mindre omfattning. År 1970 infördes så kallat tiebreak för att lättare kunna beräkna speltidens längd, till fördel för exempelvis TV-sändningarna med sina i förväg utlagda tidsramar.

Tennisspelet har utvecklats över tiden. En markant förändring av spelstil och strategier, bland professionella såväl som bland motionsspelare, noterades i mitten av 1980-talet, då de tidigare racketarna med ramar av skiktlimmat trä ersattes av lättare och starkare grafitracketar, som också gjordes större. De gav motionsspelarna möjlighet till renare träffar och större kraft i slagen, samtidigt som de ökade avancerade spelares resurser att slå hårdare servar och effektivare grundslag.

Källa:wikipedia

Tennis i Lysekil – Tennisklubb, tennisbanor och tennisbokning i Lysekil Tennis i Lysekil – Tennisklubb, tennisbanor och tennisbokning i Lysekil Tennis i Lysekil – Tennisklubb, tennisbanor och tennisbokning i Lysekil Tennis i Lysekil – Tennisklubb, tennisbanor och tennisbokning i Lysekil Tennis i Lysekil – Tennisklubb, tennisbanor och tennisbokning i Lysekil Tennis i Lysekil – Tennisklubb, tennisbanor och tennisbokning i Lysekil

Tennis i Lysekil - Tennisklubb, tennisbanor och tennisbokning i Lysekil
I Lysekil har vi ett stort tennisintresse.