Är det dax för svensexa, möhippa kickoff, avslutning eller vill ni bara ha en JÄKLIGT ROLIG DAG……

Man kan spela Paintball både utomhus och inomhus i många olika former, skogsspel är vanligast bland amatörer medan tävlingsspelare oftast kör speedball. Paintball som spelas inomhus kan även innehålla färglösa gummikulor.

Är paintball farligt?
Detta är den absolut vanligaste frågan som ställs från oroliga föräldrar och intresserade som inte provat än. Självklart är det inte farligt, utan tvärt om är paintball en av de absolut säkraste sporterna med mindre olyckor än t.ex. golf. Men allt handlar om att följa reglerna och att använda rätt utrustning, precis som med alla andra sporter. När det gäller paintball så är det absolut viktigaste skyddsmasken, så länge man har denna på sig så är man säker.
Men nog kan en klockren träff svida och lämna ett snyggt blåmärke, men paintball är en mycket säker sport.

 

LÄS MER…

Brastad golf center

 

 

 

 

 

Utrustning:
Markör kallas det man använder för att avfyra bollarna med, de finns i många olika former.
Skyddsmasken är den viktigaste utrustningen ur säkerhetssynpunkt, alla som befinner sig inom spelområdet måste använda sig av en skyddsmask, oavsett om de spelar eller inte. En godkänd mask ska förutom ögonen även täcka hela ansiktet och öronen, många masker har också ett skydd som täcker halsen. Alla godkända masker ska vara testade för att hålla ASTM:s standardvärden. Det innebär bland annat att linserna på masken ska hålla för en direktträff av en paintball som färdas i 91m/s. Glaset är tillverkat av Polykarbonat eller Lexan som det oftast kallas.
Färgkulor / Paintballs är gjorda av ett skal av gelatin och är fyllda med en blandning av bland annat Polyetylenglykol och vegetabiliska oljor, vattenlöslig färg och andra biologiskt nedbrytbara produkter, och är därför både miljövänliga och ätbara, även om de inte har någon vidare god smak. Gelatinskalet som används i de flesta bollar tål dock inte temperaturer under ca +12°c och blir hårt och får sprickor om de förvaras i lägre temperaturer en längre tid. På senare tid har det dock börjat tillverkas paintballs som är köldtåliga. För inomhusbruk finns speciella bollar, kallade reball, gjorda i gummi som går att använda flera gånger och sedan får man "sopa upp dem med specialgjorda krattor" och tvätta eller sila bollen efteråt. Tack vare reball så kan man nu också träna mycket oftare och intensivare till exempel dagar när man bara tränar break-övningar, det vill säga att lära sig skjuta snabbt och precist när man ska starta.
Källa: Wikipedia