Lysekil har ett helt fantastiskt besöksmål.
Detta heter Havets Hus och här kan man se mängder av olika djur och fiskar som finns i farvattnen utanför Lysekil.
Här finns ett akvarium som är enormt stort och som kallas “tunnelakvariet”. Här går man i en tunnel av glas och ser fiskarna simma omkring vid sidan och över huvudet.
Det är helt fascinerande och uppskattas väldigt av barnen. Här kan man få se hajar och stora rockor. Lite skrämmande känns det faktiskt.
Man undrar om glasväggarna skall hålla eller om man skall bli översköljd av det salta havet. Här finns naturligtvis också våra mer vanliga fiskar såsom kolja, torsk och makrill.
En lite fulare fisk man kan få se i Havets Hus är Havskatten. Den ser nästan lite farlig ut med sin stora mun och vassa huggtänder. Om man kan bortse från utseendet hos denna fisk är den mycket delikat att äta.

Om man inte känner för att bara gå och titta på fiskarna kan man följa med någon av de många båtar som skeppar turister ut på havet för att fiska. Här kan man välja vad man vill fiska, men ofta får man fiska det som är lämpligt att fiska för årstiden. Vissa perioder är det lämpligt att dra upp sill och vid vissa årstider kan man till och med få chansen att fånga en Pigghaj. Under fisketurerna ute till havs kommer man säkert att se sälar. Dessa har vissa favoritklippor där de brukar ligga och vila i solen.
Källa: www.sesverige.se

Läs mer…

www.havetshus.se

 


Visa större karta