Sommar och cykelutflykt i Lysekil

Cykeluthyrning i Lysekil – Lysekil är cykelvänligt….

Trots att Lysekil är ganska kuperat är det cykelvänligt. Det finns cykelvägar över hela staden och man tar sig därför med lätthet överallt.För er som är sugna på en utflykt rekomenderar vi också att ni tar båten Carl Wilhelmsson över till Fiskebäckskil på Skaftö.

När ni utforskat Fiskebäckskil finns en cykelväg som går till Södra Grundsund (Saltön). Båda dessa samhällen ska man absolut besöka på sommarsemestern under västkustvistelsen. Avståndet mellan Fiskebäckskil och Grundsund är ca: 5,5 km.

Andra toppenställen på Skaftö: Vägeröds Dalar, Rågårdsvik, Stockevik…

För mer information om Skaftö rekomenderar vi siterna:

www.Skaftö.com och www.Grundsund.nu

Vi hjälper dig med att hyra cykel:

Stångenäs Kajak

Siviks Camping
Lyckans Slip

Skaftö Vandrarhem

(Klicka på bilderna för förstoring.)
Cykla på Skaftö

Cykla Skaftö runt från Grundsund

En cykel, förr kallad velociped eller bicykel, är ett vanligen endast av mänsklig muskelkraft drivet fordon, oftast med två eller tre hjul, men både enhjulingar och fyrhjulade cyklar förekommer. De flesta cyklar saknar motor, men vissa har en mindre hjälpmotor. Förr var det en mindre förbränningsmotor, se knallert, men numera i regel en elmotor (se elcykel). Enligt svensk lag räknas även vissa andra fordon med elmotor som cykel, såsom elfordonet Scooter och Segway. De tidiga engelska influenserna gav Sverige ett antal utländska uttryck som försvenskades, översattes till svenska eller ersattes med svenska begrepp. I offentligt tryck användes i äldre tider ordet velociped, men med tiden anammades det kortare cykel som härstammar från engelskans bicycle. Benämningen cykel ersatte allmänt den äldre benämningen velociped kring 1930-talet. Ytterligare en synonym till ordet cykel är trampcykel, men det begreppet brukar bara användas när man vill poängtera att det inte rör sig om en sparkcykel eller motorcykel, samt tvåhjuling som används för att skilja det mot en trehjuling, ofta om barncyklar. Källa: wikipedia.se Cykeluthyrning i Lysekil – Lysekil är cykelvänligt…. Cykeluthyrning i Lysekil – Lysekil är cykelvänligt…. Cykeluthyrning i Lysekil – Lysekil är cykelvänligt…. Cykeluthyrning i Lysekil – Lysekil är cykelvänligt….